Udruženje Grahovljana i prijatelja Bos.Grahova je 7.marta 2020.god organizovalo zavičajno veče u prepunoj sali restorana “Jezero” na Adi Ciganliji u Beogradu i ove godine okupilo zemljake željne druženja i dobre zabave. Na samom početku večeri predsednik Udruženja g-din Branko Trivan pozdravio je goste i ukratko upoznao prisutne o postignutim rezultatima koje je Udruženje ostvarilo u prethodnoj godini, kao i o najvažnijim ciljevima i zadacima koji tek predstoje u narednom periodu te pozvao sve prisutne da se aktivno priključe radu Udruženja i istakao važnost zajedničkog delovanja. Nakon govora domaćina ove večeri goste je pozdravio i načelnik opštine Bosansko Grahovo g-din Milorad Gligić koji nas je upoznao sa aktuelnim dešavanjima u rodnom gradu kao i sa mnogim problemima sa kojima se susreću naši sugradjani u Grahovu. Posle uvodnih govora voditelj je pozdravio uvažene goste iz političkog i društvenog života koji su svojim prisustvom uveličali ovaj dogadjaj:
Ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije g-din Branislav Nedimović, Ministar za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije g-din Goran Trivan, Narodni poslanik i predsednik odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije g-din Miodrag Linta, Pokrajinski sekretar za izbegla i raseljena lica g-din Duško Ćutilo, direktor omladinske škole FK Voždovac g-din Jovan Damjanović,predstavnici Udruženja Ognjena Marija Livanjska, Udruženja Livnjana i Grahovljana iz Bačkog Jarka, Udruženja Drvarčana, Udruženja Birač Drina, Udruženja Petrovčana, Udruženja Glamočana i ostali gosti. Program je nastavljen u veoma prijatnoj atmosferi nastupom Srpsko kulturno umetničkog društva “Gavrilo Princip“ iz Grahova pod vodjstvom koreografa Mladena Zeljkovića koji su i ove godine oduševili sve prisutne na večeri, izazivajući snažne emocije koje nas iznova podsete odakle smo, ko smo i gde pripadamo.
Hvala deco još jednom, jer dok je vas imamo čemu da se nadamo i zbog koga da delujemo!
Uz muzičke numere i opuštenu atmosferu na bini su se smenjivali izvodjači, izvorna grupa “Jato Golubova” iz Grahova koja se posle mnogo godina okupila upravo zbog zavičajne večeri i svojom pesmom razgalila srca svih prisutnih, Neda Todorović sa svojom pevačkom grupom “Carza”, svima dobro poznata krajiška grupa “Lazo i Goci”, koji su uz zvuke rodnog kraja i prepoznatljivom krajiškom pesmom podgrejali i onako izuzetnu atmosferu. Duško Jokić stand up komičar iz Grahova nas je i ove godine dobro nasmejao svojim prepoznatljivim humorom. Posle muzičkog programa članovi upravnog odbora Udruženja su se zahvalili donatorima i sponzorima i uručili im zahvalnice Nakon dodele zahvalnica uspešno je bila organizovana tombola i izvlačenje vrednih nagrada koje su obezbedili sponzori Udruženja.
Hvala svima koji su učestvovali u programu zavičajne večeri, pomogli da sve protekne po planu i učine da se osećamo prijatno i zadovoljno: SKUD-u “Gavrilo Princip“ iz Grahova kao i njihovom koreografu Mladenu Zeljkoviću,Izvornoj grupi “Jato Golubova”, krajiškoj grupi Lazo i Goci, Dušku Jokiću stand up komičaru iz Grahova, Nedi Todorović i pevačkoj grupi “Carza”, No comment bendu, osoblju restorana Jezero – Ada Ciganlija na profesionalnom odnosu i izuzetnoj usluzi. Ponosni smo što smo uspeli i ove godine da obezbedimo smeštaj i ugostimo Srpsko kulturno- umetničko društvo “Gavrilo Princip” iz Grahova, a njihovi osmesi zahvalnosti nam daju samo podstrek da istrajemo. Takodje smo veoma zadovoljni jer nam se isplatio trud da zavičajno veče 2020 god. protekne u izuzetnom raspoloženju i svima ostane kao lepa uspomena.