Vizija jednog udruženja kao sto je “Udruženje Grahovljana i prijatelja Bosanskog Grahova” mora da bude jednostavna u smislu da je neophodno  da se pridržava dobro poznate krilatice: ”Pomozi i Bog će ti pomoći”.

Ovo naše Udruženje i druženje se upravo svodi na to!

Posle niza razgovora nekolicine entuzijasta okupljenih uglavnom u Grahovu

za vreme Ilindana odlučeno je jednoglasno da se pridružimo već postojećem udruženju i pokušamo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna.

Neki koji ne veruju ni u svoje ni u tuđe dobre namere reći će: “Šta ste čekali tolike godine“? Na to pitanje je jednostavno dati odgovor, “Nismo mi čekali već je pravo vreme čekalo nas”.

Udruženje Grahovljana i prijatelja Bosanskog Grahova je postojalo pre i postojaće posle nas. Naša namera nije bila da prisvajamo nečije uspehe, samo smo poželeli da se priključimo radu Udruženja i damo svoj doprinos. Veliki broj nas je stigao u prestonicu, tih predratnih godina, da studira sa različitim željama i vizijama o životu, a mnogi su izbegli iz ratom zahvaćenog područja . S obzirom da smo svi dugi niz godina stvarali od početka i stvorili svoj drugi dom u Beogradu, Novom Sadu i drugim mestima u Srbiji i dijaspori, sada smo došli u takvu poziciju da možemo da pomognemo.

Ako postoji neka sumnja u naše dobre namere ili ako pomislite da nemamo dovoljno snage za pozitivne poduhvate pozivamo Vas da nam se priključite i pomognete. Molimo Vas takođe ako imate neke ideje , predloge ili sugestije, da nam se obratite, jer nam je svaka podrška potrebna.