Udruženje Grahovljana i prijatelja Bosanskog Grahova organizovalo je zavičajno veče u prepunoj sali restorana Balašević u Beogradu i nakon nekoliko godina pauze okupilo zemljake. Ispred udruženja Grahovljaka gospodin Voislav Galić pozdravio je goste i ukratko upoznao prisutne o zadatim ciljevima i zadacima Udruženja, a isto tako i o postignutim rezultatima koje je Udruženje ostvarilo za vrlo kratko vreme otkad je obnovljeno. Nakon govora domaćina ove večeri goste je pozdravio i predsednik opštine Bosansko Grahovo gospodin Duško Radun i upoznao prisutne sa situacijom u zavičaju koja nije ni malo laka. Takođe, gospodin Miodrag Linta je upoznao prisutne sa korisnim informacijama u vezi prijave imovine i problemima Srba u regionu. Posle uvodnih govora program je nastavljen u veoma prijatnoj atmosferi uz pesmu i igru KUD-a iz Grahova. Po mnogima to je bio i najemotivniji deo večeri jer su naša deca posle 23 godine nastupala javno van Grahova pred tolikom publikom. 

Hvala vam deco, ponosni smo na Vas!

Program ja nastavljen nastupom Krajiške grupe Lazo i Goci koji su podgrejali i onako izuzetnu atmosferu, a uz zvuke rodnog kraja Baja Mali Knindža je razgalio dušu svih prisutnih. Nakon poznatih pevača Vlado Runjo nas je podsetio guslama na davna vremena, a Mile Gavrilo Princip svojom poezijom na ova sadašnja.

Hvala svima koji su učestvovali u programu zavičajne večeri, pomogli da sve protekne po planu i učine da se osećamo prijatno i zadovoljno : Lazo i Goci, Baja Mali Knindža i njihovom bendu, KUD-u iz Grahova, veteranima iz Kulturno- umetničkog društva iz Drvara i Grahova, koreografu Mladenu Zeljkoviću, Vladi Runji i Mili Gavrilu Principu.

Ponosni smo što smo uspeli da prikupimo dovoljno sredstava kako bi obezbedili smeštaj i ugostili KUD iz Grahova i veterane KUD-a iz Drvara. Takođe smo veoma zadovoljni jer nam se isplatio trud i zalaganje da cela organizacija zavičajne večeri protekne besprekorno.

Hvala svima vama koji volite Grahovo i borite se za njega!

 

Udruženje Grahovljana i prijatelja Bosanskog Grahova

 

« of 14 »