U sklopu organizacije zavičajne večeri Udruženje Grahovljana i prijatelja Bosanskog Grahova je priredilo doček dece iz Grahova, Drvara, te posetu hrama Svetog Save, Etnografskog muzeja i manastira Sv. Arhanđela Mihajla i Gavrila u Rakovici gde je sahranjen bivši srpski patrijarh Pavle. Teško je opisati recima dečije divljenje i ushićenje kada su ušli u najveći pravoslavni hram na Balkanu, to je moglo samo da se oseti. Osećanja su bila pomešana poneka suza, radost sto su se našli na ovakvom svetom mestu i tuga sto se po ko zna koji put u istoriji prisećamo veličine srpske žrtve. Ova deca su veoma dobro znala značenje te reci, a koliko su bila dirnuta posetom videlo se na njihovim licima. 

U trenucima molitve u hramu, prisetili smo se reči protojereja Oca Vojislava Bilbije, pre svega velikog humaniste, čoveka i svima nama poznatog Grahovljaka: „Po veličini naše žrtve, mi smo neuništivi“.

Posle obilaska hrama posetili smo i Etnografski muzej gde su deca mogla da vide stalnu izložbu „Narodna kultura Srba u XIX i XX veku“ Kako deca igraju u KUD-u Grahovo najzanimljiviji deo postavke u muzeju im je upravo bio – izložene svečane narodne nošnje. Da bi uživali u poseti ova dva tako značajna mesta u Beogradu pomogli su naši prijatelji i u to ime Udruženje se pre svega zahvaljuje gospodinu Stevanu Banjcu na druženju i odvojenom vremenu, Milosu Stamenkovicu studentu Bogoslovskog fakulteta, gospodinu Radovanu Piljku iz Narodnog Muzeja i Vjeri Medić kustosu Etnografskog muzeja.
Na kraju, veliko hvala deco, jer su sa vama ove posete imale smisao, a predivno druženje ogroman značaj.