Milan Galić-Gale rođen je u Bosanskom Grahovu 8.marta 1938.godine, a umro je u Beogradu 13. septembra 2014. godine. Tokom rata ostao je bez oba roditelja i kao siroče završio u dečijem domu u Zrenjaninu. Tu je prvi put počeo da trči za loptom, a već sa 14 godina počinje da trenira u Proleteru iz Zrenjanina. Nakon Proletera zaigrao je za FK Partizan, Standard iz Liježa i francuski Rems.

Na poziciji napadača proslavio se kao igrač reprezentacije Jugoslavije od 1959-1965 godine. Na letnjim Olimpijskim igrama 1960. godine u Rimu sa reprezentacijom je osvojio medalju, a te iste godine igrao je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj kada su osvojili drugo mesto.

1962. godine na Svetskom prvenstvu u Čileu kao reprezentativac Jugoslavije osvojio je četvrto mesto. Iste godine dobio je zlatnu značku Sporta i nagradu za najboljeg sportistu u Jugoslaviji. Sa Partizanom je postigao isto veoma značajne rezultate. Osvajanjem titule šampiona Jugoslavije u sezoni 1964/65 Partizan je stekao pravo da igra u Kupu šampiona Evrope. Savladavši najpoznatije evropske protivnike, naš tim je stigao do finala i nažalost izgubio od slavnog Reala iz Madrida.

Milan Galić-Gale, igrajući za Jugoslovensku reprezentaciju na 51 utakmici postigao je 37 golova, te je tako postao drugi strelac u istoriji nacionalnog tima. Za Partizan je ukupno odigrao 288 utakmica i postigao 179 golova.

Nakon svih ovih klupskih, evropskih i svetskih uspeha Milan Galić je postao fudbalska legenda, a samim tim i uzor mnogim mladim sportistima.