Udruženje Grahovljana i prijatelja Bosanskog Grahova uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu je organizovalo „Školu srpskog jezika“ 2019. god u periodu ilindanskih dana u Grahovu. 
Naša deca koja žive u Bosanskom Grahovu i koja su boravila u njemu od 31.07. do 04.08.2019. god imala su priliku da prisustvuju nastavi srpskog jezika koja je uspešno održana svih pet dana u prepunoj učionici. Deca su i ove godine velikodušno pokazala svoju kreativnost na sebi svojstven način i maksimalno bili raspoloženi kako za nastavu tako i za druženje u prirodi. Učenici su pomno slušali predavanja o delima naših poznatih pesnika (Alekse Šantića, Jovana Dučića i Ljubivoja Ršumovića) i aktivno učestvovali u razgovoru i analizi pesama rasterećeni jer nije bilo ocenjivanja. Nastavnici su proveravali znanje kroz igru i druženje i nagradili radove poslednjeg dana nastave podstičući na taj način ljubav prema srpskom jeziku i poeziji. Deca su bila veoma zainteresovana za čas u rodnoj kući Gavrila Principa jer im je njihov vršnjak, Vuk Princip prenosio znanje o svom slavnom pretku. I ove godine svi su osetili pozitivnu energiju, a deca sa radošću veseli i radoznali dolazili u školu na časove dokazujući da su vredni svakog našeg i najmanjeg truda. Udruženje želi da se ovom prilikom zahvali svima onima koji su učestvovali u ovom projektu: Ministarstvu spoljnih poslova i Upravi za dijasporu i pomoć Srba u regionu na finansijskoj podršci; profesorima Milki (Radlović) Risović i Dragani Trivan na požrtvovanju; drugaru Vuku Principu, roditeljima dece na ukazanom poverenju i bezrezervnoj podršci.
Uz podršku Udruženja Grahovljana i prijatelja, opštine Bos.Grahovo kao i svesrdnu pomoć naših ljudi Grahovljana širom sveta, tokom Ilindanskih dana oformljena je i počela sa radom “Škola fudbala” tako da će mališani Grahova imati prilike da se bave i ovom sportskom aktivnošću. Članovi SKUD-a “Gavrilo Princip” iz Grahova su pored ostalih (nastup na Petrovdanskom zboru u Grahovu, na skupu Tromedja u Strmici) imali i nastup na Ilindanskom zboru 02.08.2019.god u Crnom Lugu i tako razveselili i razgalili srca svih prisutnih. Veoma smo zahvalni svima koji podržavaju život u Grahovu a pogotovo našoj deci jer nam bude nadu i veru u isti..


https://www.youtube.com/watch?v=I8cnFyPW2a4

« of 5 »

Ostavi komentar