Na  planini Šator nedaleko od Šatorskog jezera nalazi se zanimljivo jezerce – vrelo, jedno od  365 vrela  koliko ih ima na planini. Ime mu je Bulino vrelo, a prica o njegovom nazivu seže u davna vremena i nosi snažnu poruku.

Predanje kaže da je u glamočkom selu Odzak živela devojka plemenitog roda po imenu Bula, ali slepa. Jedne noći ona je usnula neobičan san u kom joj se javio glas da će progledati ako se umije vodom sa  najgornjeg Šatorskog vrela. Ispričala je ocu svoj san, a on je spremio pratnju i uputio je na vrelo. Dok se  umivala začula je onaj isti Glas: ”Ostavi nešto na dar ”.Devojka je skinula sa vrata đerdan i  spustila ga u vodu. Na putu do kuce je progledala. Kada su je zapitali za đerdan rekla im je šta je uradila, a u dubini duše je zažalila za đerdanom. Ujutro kada se probudila ispod jastuka je pronasla đerdan, ali je ponovo bila slepa.

I za Šatorsko jezero su vezane slične narodne legende. Jezero po predanju leči neplodne žene. Naime takve žene bi dolazile pre sunca i bacale bi u vodu sve što su imale na sebi. Tri puta su morale da obiđu jezero i da čekaju određeno vreme. Kada bi im se posle izvesnog perioda rodio sin morale bi mu dati ime Adam, a ako bi se rodila kćer zvala bi se Bula.